دانشگاه آزاد اسلامی
واحدتهران جنوب
دانشکده تحصیلات تکمیلی
پایان نامه برای دریافت درجه کارشناسی ارشد “M. Sc”
مهندسی عمران- سازه
عنوان:
تعیین درز لرزهای در ساختمانهای فلزی با سیستم جداگر لرزهای
چکیده
در این تحقیق نتایج حاصل از مطالعات انجام شده بر روی سازههای با سیستم جداگر لرزهای و اثر درز لرزهای بین این سازهها با ساختمانهای مجاور جهت اجتناب از برخورد آنها در زمان زلزله ارائه شده است. این تحقیق از آنرو مورد اهمیت است که، میتوان از نتایج آن برای ارزیابی تغییر فواصل مابین سازهها با در نظر گرفتن ارتفاع سازه با جداگر لرزهای به سازههای مجاور که در معرض زلزله قرار دارند، مورد استفاده قرار بگیرد. که در واقع کمکی به اتخاذ تصمیم جهت انتخاب فاصله درست به سازه مجاور میباشد. اطلاعات آماری با بررسی ساختمانهای سه، پنج، هفت وده طبقه فلزی با سیستم بادبندی و قاب خمشی به طور مجزا در معرض 20 رکورد حوزه دور بدست آمده است. هریک از ساختمانها بر اثر رکوردهای زلزله انتخاب شده مورد تحلیل قرار گرفته است. فاصله بین سازهها براساس مشخصات سازههای با جداگرلرزهای تغییر میکند تا بتوان نتایج مناسبی را ارائه دهد، لذا در ابتدا این محدوده جداگانه در اطراف سازه با جداگر لرزهای بطور مجزا در نظر گرفته شده است. پس از بدست آوردن یک محدوده مناسب با استفاده از این نتایج سازههای سه، پنج، هفت و ده طبقه در کنار سازههای قاب خمشی و بادبندی با پایه گیردار برای فواصلی که از جدول نتایج بدست آمده وتحت رکوردهای مشابهسازی شده مورد تحلیل قرار گرفته است، تا تأثیر استفاده از محدوده در آن بررسی شود. در مجموع به منظور بررسی تأثیر برخورد بر نیاز های لرزهای سازهها با جداگر لرزهای 160 تحلیل تاریخچه زمانی غیر خطی انجام شده است. در انتهای این تحقیق با جمع بندی نتایج رابطه ای ساده و تأثیرگذار برای کاهش اثر برخورد دو سازه مجاور بدست آمد که مشخص کردن این محدوده را آسان میکند.
واژههای کلیدی: جداگر لرزهای، درز لرزهای، برخورد(کله گی)، مقیاس رکورد، زلزله حوزه دور
1 -1 مفهوم جداگر لرزهای
در ابتدا به مفهوم جداگر لرزهای که بنظر می رسد یک مفهوماصلی برای این پایان نامه باشد می پردازیم تا کمی از اصول پایه مشخص شده و بعضی از پیشرفتها و مفاهیم که در این سیستم مورد استفاده قرار میگیرد معرفی گردد. لذا در این مورد از کتاب “طراحی سازههای ضد زلزله” ]1[ کمک گرفته شد.
پیشرفت در مورد ایمنی در برابر زلزله، حدودا از زلزله 1906 سانفرانسیکو، عمدتا به سبب قبول ترازهای نیروی رو به افزایش که ساختمانها را میبایست برای تحمل آنها طراحی کرد، آغاز شد. اگرچه آییننامه ها تاکنون دستور به افزایش مداوم ترازهای نیرو دادهاند، اما یک ساختمان در مواجهه با زلزلههای شدید حتی اگر کشسان باقی بماند، با نیروهایی مواجه میشود که چند برابر ظرفیت طراحی شده آن میباشد.
ساختمانهای جدید حاوی تجهیزات بسیار حساس و گرانی هستند که در تجارت، بازرگانی، آموزش و پرورش و مراقبت بهداشتی اهمیت حیاتی دارند. بیمارستانها، مراکز ارتباط جمعی، مراکز اضطراری، ادارههای پلیس و ایستگاههای آتش نشانی میبایست در زمانی که به آنها نیاز است، یعنی پس از وقوع زلزله، امکان خدمترسانی داشته باشند. ساخت معمولی میتواند سبب ایجاد شتابهای بسیار زیاد در طبقات ساختمانهای سخت و تغییر مکانهای جانبی میان طبقه بزرگ در سازههای انعطافپذیر شود. این دو عامل در تضمین ایمنی اجزای ساختمان و محتویات آن ایجاد اشکال کنند.
تحمل وزن سازه و در عین حال محافظت آن از نیروهای القا شده بر اثر زلزله.
-طراحی و ساخت مستهلککننده های انرژی مکانیکی (جذبکننده ها)و الاستومرهای با میرایی بالا که برای کاهش حرکت در عرض بالشتک، به ترازهای عملی و قابل قبول، و مقاومت در برابر بارهای باد به کار برده میشوند.
-ابداع و پذیرش نرمافزارهای کامپیوتری برای تحلیل سازههای جداشده لرزهای که ویژگیهای غیر خطی مصالح وماهیت متغییر با زمان بارهای زلزله را در نظر میگیرد.
-توانایی در انجام آزمونهای میز لرزان با استفاده از حرکات ثبت شده واقعی زمین ناشی از زلزله، به منظور بررسی عملکرد سازهها و فراهم کردن نتایجی برای معتبر ساختن فنون مدلسازی کامپیوتری.
-ابداع و پذیرش روشهایی برای تخمین حرکات زمین خاص منطقه، ناشی از زلزله، برای دوره های مختلف بازگشت.
براي دانلود متن کامل پايان نامه کليک کنيد
لینک بالا اشتباه است
:: بازدید از این مطلب : 633
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0